Op zoek naar leningen

In de loop der jaren is het aantal leningen dat wordt afgesloten fors toegenomen. De economische crisis is voor veel mensen een reden geweest om geld te lenen. Ook nu de crisis enigszins voorbij is, worden er nog veel leningen afgesloten. Geld lenen is gemakkelijk, betrouwbaar en in de meeste gevallen in een handomdraai geregeld. Omdat er veel leningen zijn, bieden we hier een overzicht van enkele leningen. Sommige zijn veelvoorkomend, over anderen hoor je nauwelijks iets. In dit artikelen behandelen we de volgende leningen:

Huurkoop
Huurkoop is ook een vorm van leningen. Een belangrijk verschil is echter dat je geen eigenaar zal worden van hetgeen je met deze lening wil aanschaffen. Het gaat namelijk om huren, in plaats van koper. Dat betekent dat de bank of kredietverstrekker, voor een bepaalde tijd een duurzaam goed, ter beschikking stelt van de kredietnemer. Hiervoor wordt een periodieke vergoeding betaald, die gezien kan worden als huur. Deze huur wordt zodanig berekend, dat aan het einde van de periode de koop doorgaat.

Voordeelkrediet
Wie een koopwoning heeft, kan een doorlopend krediet afsluiten tegen een lage rente. Dit wordt dan het voordeelkrediet genoemd, omdat de rente een stuk lager ligt. Dit geld kan gebruikt worden om aan het huis te besteden. Van tevoren wordt een maximum kredietsaldo afgesproken met de bank. Zo beschikt de lener over extra financiƫle middelen en de zekerheid dat er niet meer op genomen kan worden dan is afgesproken. Net als bij het doorlopend krediet kunnen afgeloste bedragen opnieuw worden opgenomen.

Minilening
Omdat het soms handig is om een klein bedrag te lenen, is de minilening bedacht. Het betreft hier een lening die door commerciĆ«le bedrijven wordt aangeboden en die per sms of het internet is af te sluiten. Het gaat om kleine bedragen, vaak van slechts enkele honderden euro’s. Omdat je hier te maken hebt met een commercieel bedrijf, en dus niet met een bank, betaal je geen rente maar behandelingskosten. Die kunnen in sommige gevallen hoog oplopen.

Advies
Bovenstaande informatie dient als advies bij het vinden van de juiste lening. Om nog beter voorbereid te worden kun je op het internet op zoek naar meer informatie. Via deze website hopen we dat die informatie binnen handbereik ligt. Mocht je nog vragen hebben, dan kun je altijd bij een bank of kredietverstrekker langs gaan. Zij zullen je informatie kunnen geven die van toepassing is op je eigen situatie.